Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Hel familj dör efter ett enkelt misstag i köket! Så hemskt! Låt det inte hända igen!


Potatis kan vara en god, mångsidig mat som kan användas för otaliga läckra recept. Men tyvärr, ibland kan de vara ohälsosamma, och ännu värre ibland rent dödliga.

Om du har potatis i ditt hem som har legat under en längre tid, borde du kasta dem. Läs vidare för att lära dig den skrämmande anledningen!

3

8-åriga Maria Chelysheva från Ryssland blev föräldralös 2014 på grund av ett parti gammal potatis som hennes familj hade låtit ligga i sin källare. När hennes far gick ner i källaren för att hämta potatis, kom han aldrig tillbaka. Marias mor gick sedan ner i källaren för att hitta honom, men hon kom heller aldrig tillbaka .
p1

Samma sak hände med Marias bror, och sedan hennes mormor. Marias mormor hade tidigare ringt en granne för hjälp, men när grannen inte kom hade kvinnan gått ner i källaren själv, och drabbades av samma fruktansvärda öde som resten av familjen, bara lilla Marie överlevde.

Det är viktigt att komma ihåg att potatis innehåller glykoalkaloider, en kemisk förening som också återfinns i giftiga växter. Det gör potatis naturligt toxiska under de rätta omständigheterna, inte bara när de är äts av människor, men även från att helt enkelt andas in kemikalier som de utsöndrar under fel omständigheter.

Potatisens koncentration av glykoalkaloider går upp ju mer de ruttnar, vilket får dem att avge en farlig, giftig gas. Exponering av denna dödliga förening är det som dödade Marias familj.
p2

Maria dog nästan när hon började leta efter sin familj. Lyckligtvis hade gasen skingrats eftersom hennes mor hade lämnat dörren öppen.

Vad som hände med Maria och hennes familj är absolut hjärtskärande, men förhoppningsvis kan deras berättelse komma att fungera som en varning till andra om farorna med rutten potatis. Om du har potatis hemma som riskerar att börja ruttna så kasta dem innan det är för sent!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga artikel med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment