Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

10-årig åker till sjukhuset med en hemsk smärta i magen! Det läkarna ser CHOCKAR alla!


Kan ni föreställa er att vara gravid och inte ens veta om det tills det var dags att föda? Nu föreställa dig hur skrämmande det skulle vara i samma situation om du var en 10-årig flicka.

En 10-årig flicka satt i klassrummet och började klaga över en hemsk smärta i magen. Smärtan var så svår att lärare och skoltjänstemän etog henne till ett närliggande sjukhus, där läkarna upptäckte att hon faktiskt var i sena stadier av att föda.

Efter att ha ha kommit till akuten, upptäckte de att hon var gravid i sjunde månaden. Strax därefter födde hon.

 

Trots moderns oerhört unga ålder och att barnet föddes för tidigt, gick födseln bra och utan komplikationer. Båda är fortfarande kvar och återhämtar sig på sjukhuset.

Enligt familjen hade varken de eller den lilla flickan någon aning om att hon var gravid. En talesman för polisen sade, ”Modern hävdar att hon, tillsammans med andra familjemedlemmar, inte hade märkt av det, med hänsyn till barnets lilla kropp.”

 

Efter födseln öppnade flickan sig för sin mamma och berättade att hennes fyrtio år gamla styvfar hade utnyttjat henne sexuellt och misshandlat henne. Flickans mamma anmälde då detta till myndigheter.

Hon berättade för polisen att hennes styvfar hade hotat att döda familjen om hon berättade för någon om vad han gjort.

Han greps och snart erkände han att han våldtagit den tio år gamla flickan. De har anklagat honom för våldtäkt mot barn och innehav av ett olagligt skjutvapen.

I ett uttalande till polisen, sade modern att flickan hade börjat kämpa med sina studier och blev tillbakadragen från sina vänner och familj vilket tyder på att detta missbruk hade pågått under en längre tid.

Graviditet för tjejer så unga är extremt farligt. Flickor under 15 år har fem gånger större risk att dö under förlossningen än kvinnor över 20 år. Eftersom de inte är fullt utvecklade, kan de uppleva sådana komplikationer som havandeskapsförgiftning, för tidig förlossning, förlängd förlossning, hindrad förlossning, fistel, anemi, eller död för barnet eller mamman.

Det är svårt att få bra statistik över sexuella övergrepp mot barn, eftersom det så ofta inte rapporteras, men enligt forskning sätts antalet till ungefär en av fem flickor och en av tjugo pojkar. Den mest utsatta åldersgruppen för barn är i åldrarna sju till tretton. Forskningen konstaterar också att tre av fyra offer för sexuella övergrepp mot barn är offer för någon de känner väl, inklusive familjemedlemmar eller auktoriteter.

 

Kolla på videon för att läsa resten av historian:

Långt bortom det omedelbara fysiska traumat av en attack, kan sexuella övergrepp mot barn leda till ett återkommande mönster av utsatthet i vuxen ålder, låg självkänsla och depression, självmordstankar, och många andra allvarliga emotionella problem.

Om du känner till ett barn (eller om du är utsatt) som kan vara i riskzonen måste du omedelbart berätta för myndigheter. Det kan vara besvärligt för en felaktigt anklagad person som måste genomgå utredning och försvara sig, men du kan rädda ett liv.

Kolla på videon för att läsa resten av historian:

 

DELA denna viktiga artikel för att informera dina Vänner!

Kanske är någon av dem drabbad?

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment