Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Ät blåbär varje dag och märk skillnaden på din hälsa! Supernyttigt!


Blåbär är ett av de livsmedel med högst koncentration av antioxidanter, som både föryngrar och vitaliserar kropp och huvud. Medicinsk forskning visar att antioxidanterna i blåbär kan minska och neutralisera skador som uppstår på vårt DNA till följd av fria radikalers påverkan. De stimulerar också nedbrytning av cancerceller, och saktar ner åldrande och utveckling av alzheimers.

Bären är fulla av näringsämnen och vitaminer. Med bara en portion blåbär täcker du 25% av dagsbehovet av vitamin C, vilket ökar hudens kollagenproduktion, som i sin tur ger en friskare hy och föryngrat utseende.

Blåbär är väldigt lämpliga för diabetiker och de som äter lågkolhydratskost, då de har en låg sockernivå och sänker blodsockret.

I en studie utförd på personer som låg i riskzonen för hjärtsjukdomar, såg man en märkbar sänkning av blodtrycket efter att de dagligen konsumerat blåbär i åtta veckor. En annan studie visade att konsumtion av antocyanin, som är huvudantioxidanten i blåbär, resulterade i 32% lägre risk för hjärtattacker.

Studier har även påvisat en koppling mellan intag av blåbär och förbättrad hjärn- och minneskapacitet. Så nästa gång du behöver vara på topp med en extra hjärnboost kan det vara en god idé att börja dagen med en blåbärssmoothie eller kanske blåbär i frukostfilen!

 

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment