Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Just nu: Experter säger att fikon vi äter innehåller kroppar av döda getingar!


Fikon anses vara en delikatess av många. De är söta, mjuka på utsidan, och krispiga på insidan.

Fikon har odlats i över 11.000 år, och många sorter av fikon måste pollineras. Men du håller på att få höra några nyheter som kan göra att du slutar äta fikon för evigt. Experter säger att de fikon som vi äter innehåller kroppar från döda getingar.

Um … vad ?!

Det hela börjar med ”figwasps,” som bär pollen. De flesta gravida kvinnliga getingar förlorar sina vingar och antenner i färd med att försöka pollinera fikonblommor. I ett försök att hitta ett hem för sina barn, släpper de ett befruktat ägg i så många av blommorna som möjligt. .

När geting slutar lägga ägg dör den kvinnliga getingen typiskt inne i fikonet. Men historien blir ännu galnare därifrån – titta på videon nedan för att ta reda på vad som händer när äggen börjar kläckas!

 

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment