Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Om du byter ut ditt salt mot det HÄR så ger det många hälsofördelar! WOW!


Det är så här riktigt salt ser ut – vi vet alla hur vanligt salt ser ut – och vi misstar det för att vara riktigt salt fastän det inte är det. Faktum är att raffinerat vitt salt, såsom kommersiellt bordssalt, är dåligt, mycket dåligt. Oraffinerat naturligt salt däremot är bra, verkligt bra och ger många hälsofördelar.

Oraffinerat havssalt är hälsosamt. Den blodtryckshöjande effekten av bordssalt kan bero på dess höga innehåll av natrium men samtidigt otillräckligt halt av magnesium för att balansera det. Detta har en magnesium-sänkande effekt som kan få blodkärlen att dra sig samman och höja blodtrycket. Riktigt salt (av olika slag) innehåller massor av magnesium och andra viktiga mineraler och påverkar därför vanligtvis inte blodtrycket negativt.

Natrium är ett viktigt näringsämne som kroppen behöver för att upprätthålla vätskenivåerna och för att stödja kanalerna för nervsignaler. En del natrium behövs i kroppen för att reglera vätskor och blodtryck, och för att hålla muskler och nerver i trim.Utan tillräcklig mängd natrium, kan kroppen ha svårt att kyla ner sig efter intensiv träning eller aktivitet. När kroppen är varm, svettas du. Om du inte har tillräckligt med natrium, kan din kropp inte svettas så mycket och du kan då bli överhettad. Detta kan leda till bland annat utmattning och uttorkning.Natrium är energibärare

Den ansvarar också för att skicka meddelanden från hjärnan till musklerna genom nervsystemet så att musklerna rör sig på kommando. När du vill röra på armen eller använda någon muskel i kroppen, skickar hjärnan ett meddelande till en natriummolekyl som skickar den till en kaliummolekyl och sedan tillbaka till en natriummolekyl o.s.v, o.s.v, innan den kommer till sin slutliga destination och muskeln kontraheras. Detta är känt som natrium-kalium jonbytet. Utan natrium skulle du därför aldrig kunna flytta någon del av kroppen.

Överskott av natrium (som kommer från kosten) utsöndras i urinen. Det mesta av kroppens natrium (cirka 85 procent) finns i blod och lymfvätska. Kroppens natriumnivåer styrs delvis av ett hormon som kallas aldosteron, som produceras av binjurarna. Aldosteronhalten avgör om njurarna behåller natrium i kroppen eller släpper ut den i urinen.

3

Himalayasalt

Kristallsalt som bryts 5 000 meter djupt under Himalayas bergskedja har varit utsatt för ett enormt tryck under miljontals år och är mer än 99 procent rent. Ju starkare tryck det utsatts för, desto bättre eller utsöktare är den kristallina strukturen i saltet. Många salter från Himalaya säljs billigt, men hämtas in högre upp nära Himalayas bergstoppar i stället för från de djupare gruvorna. Dessa salter innehåller mer föroreningar, har inte samma struktur och assimileras inte lika lätt av kroppen.

Himalaya salt innehåller 84 mineraler och spårämnen i joniskt tillstånd och har en härlig rosa färg. Många som använder Himalayasalt säger att de behöver ta mindre av detta salt än av annat salt.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment