Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Ny forskning tyder på att kvinnor använder hjärnan mer än män


Nu går med stor sannolikhet en hel drös av män i taket, men vi skojar inte. En ny forskarstudie tyder på att kvinnor faktiskt använder sin hjärna mer än männen – vilket också förklarar varför en kvinna i snitt behöver en timmes mer sömn än motsatta könet. Här följer med andra ord goda nyheter för kvinnor som gillar att dra sig extra länge i sängen. Nu har de fått en anledning till det också!

Det är sömnprofessorn Jim Horne vid brittiska Loughborough University som kommer med påståendet om att kvinnor bör sova minst en timma mer än en man.

Vi vet sedan länge att du behöver mer sömn desto mer komplex din hjärna är. Eftersom kvinnor i regel har en tendens att kunna göra fler saker samtidigt och är mer flexibla innebär det också att hjärnans komplexitet kräver mer sömn.

kvinnasover

Slutsatsen av det hela tyder med andra ord på att kvinnor faktiskt BEHÖVER mer sömn – och nu är det också vetenskapligt bevisat, hur mycket det än svider för männen!

I samband med Jim Hornes studier har han också kommit fram till att sömnbrist eller långvariga sömnproblem påverkar kvinnor mer än vad det påverkar männen. Den största effekten av kvinnor som lider av sömnbrist brukar vara ett okontrollerat temperament och större risk att falla i depression.

Så, med andra ord; diskutera aldrig fortsättningsvis om vem som ska gå upp och göra frukost – det är mannens uppgift, uppenbarligen!

Gillar du denna Artikel? Läs gärna andra artiklar vi har här på Relaterat!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment