Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Titta noga på hur den kinesiska mannen parker sin bil i parkeringshuset! Helt otroligt!


Kina är världens mest befolkade land här på jorden och börjar att närma sig 1,4 miljarder invånare. Då kanske det inte är så konstigt att kineserna kommer på lita finurliga lösningar på vissa problem, något som vi aldrig hittills har skådat i Sverige!

I de mest tätbefolkade städerna i Kina har bilarna blivit ett gigantiskt problem. Fler och fler kineser blir nyrika, vilket också innebär att desto fler skaffar bilar. I många fall har idag familjer fler än bara en bil. Men lösningen som kineserna har tagit fram för parkeringsplatser är helt fenomenal!

Trots att många av de rikare eller nyrika asiatiska länderna har satsat stora pengar i infrastruktur och inte minst kollektivtrafiken, så finns det fortfarande de som inte kan lämna bilen hemma. Även om en majoritet använder sig av kollektivtrafiken i storstäderna blir det fortfarande miljontals bilar i storstädernas centrum, och just här har kineserna hittat en fenomenal idé för att spara plats!

Titta på klippet nedanför hur robotteknik per automatik lyfter upp bilen och parkerar den, samtidigt som ägaren redan har hunnit iväg och kan fokusera på mer viktiga saker i livet.

Vet du någon mer som är tekniskt intresserad och skulle uppskatta klippet? Dela det gärna i så fall med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment