Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Nya VD:n får sig en rejäl läxa när han sparkar en anställd


Ett företag som gick på knäna behövde en omstrukturering i företaget för att komma på fötter igen och bestämde sig för att anställa en ny VD. Den nya verkställande direktören började direkt på måndagsmorgonen med att se över företagets utgifter.

Den största posten var löner till de anställda. Med snabba beslut så bestämde han sig för att han skulle göra sig av med de som han ansåg vara ”latmaskar” och inte tillförde något till företaget.

Första veckan spenderade han mycket tid att gå runt på kontoret och se över vad de anställda hade för sig under dagarna. Han fann en kille som stod och lutade sig mot en vägg och lekte med en tandpetare i munnen. För att få respekten av de anställda och få dem att förstå att han menade allvar så tog han tillfälle i akt när alla var på sina platser och frågade killen:

”Hur mycket pengar tjänar du varje månad?”

Killen, blev väldigt överraskad av frågan, tittade på VD:n fundersamt och svarade:

”Jag tjänar 16 000 kr i månaden. Hur så?”
”Okej, vänta här”, svarade VD:n.

Med raska steg gick han tillbaka till sitt kontor och kom tillbaka två minuter senare. Han gav killen ett vitt kuvert och sa:

”Här är 16 000 kr. Det täcker din uppsägningstid. Försvinn nu härifrån och kom inte tillbaka. Du har fått sparken!”

Killen försvann snabbare än kvick. Chefen sträckte på sig och var mycket nöjd att han hade minsann visat de anställda att han var allvarlig med det han tidigare sagt.

”Kan någon berätta för mig vad den där idioten hade för arbetsuppgifter här egentligen?” frågade han.

Från lite längre bort i lokalen kom svaret från en anställd:
”Javisst, det var pizzabudet från pizzerian runt hörnet. Han väntade bara på att få betalt för pizzorna!”

Den här chefen fick sig en riktig läxa och jag antar att fler chefer skulle behöva läxas upp. Dela gärna om du håller med.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment