Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Småbarnsmamman tröttnade på fartdårarna och satte upp den här skylten.


I villakvarteret där Linn Bark bor så struntade bilisterna helt i 30-skylten. Linn som har två barn ledsnade på fartdårarna och tog saken i egna händer.

Hon snickrade ihop en skylt, som är i naturlig storlek av hennes 4-årige son Oliver iklädd galonbyxor och en reflexväst. Det som gör den här skylten så effektiv så bilisterna hajar till när de åker förbi är att hon har tagit ett foto på in sons ansikte och klistrat högst upp.

Här är ett foto på Linn Bark som tröttnade på fartdårarna och en bild på familjens lugna gata.

– Det var killarna själva som propsade på att de skulle vara ett foto och inte en teckning, berättar Linn för Land.se.

Med hjälp av lite gammal plywood, ett par trasiga regnbyxor och en sönderklippt reflexväst så skapade hon denna skylt.
– Det är en klar skillnad. Folk kör mycket lugnare förbi här nu. Vi har två skolor och ett dagis i området och många föräldrar som skjutsar sin barn verkar tyvärr strunta i 30-skylten. Många kör betydligt fortare, säger hon.

Linn är inte ensam om att känna oro för bilister som helt och hållet struntar i fartgränserna som råder runt om i landet. Allra helst fartgränserna som råder i villakvarter, byar eller på landsbyden. Hon laddade upp en bild på Facebookgruppen Återbruka mera och har fått en enorm positiv respons på sin skylt.

– Det blev som explosion av svar och reaktioner. Jag hade inte väntat mig en så stark respons, berättar hon.

Dela gärna med dig av artikeln till någon som du tror kan behöva göra en sån här skylt!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment