Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Hon blandar salt och peppar i citronsaft. Anledningen? Jag hade ingen aning om!


Ofta upplever vi förkylningar och andra krämpor, men misströsta inte, här är några knep du kan göra hemma för att lindra symptomen!

Nästäppa
Svårt att andas? När man är mycket täppt i näsan, kan du försöka nysa. Ta svartpeppar, kanel, spisskummen- och kardemummafrön i en mortel och krossa dem tills du får ett fint pulver. Lukta på det försiktigt tills du nyser.

Ont i halsen
Att ha ont i halsen kan vara mycket obehagligt. Men här är den magiska behandlingen: 1 msk färsk citronsaft, 1/2 tsk svartpeppar och en tesked havssalt, blandas i en kopp varmt vatten. Gurgla denna blandning – och halsen kommer att må mycket bättre!

x1

Gallsten
Att ha gallsten är en ganska smärtsam upplevelse. Den blockerar matsmältningssystemet , och måste ofta avlägsnas genom operation. Om du har tur kan du även ta bort den på ett naturligt sätt: 3 delar olivolja med en del citron och svartpeppar. För många människor upplöses stenen på detta sätt.

Munsår
Om slemhinnan i munnen blir irriterad, kan det hjälpa att blanda en matsked Himalayan salt i en kopp varmt vatten och skölja munnen med det efter varje måltid. På detta sätt dödas bakterierna.

Näsblod
Ta en bomullstuss och häll citronsaft på den och håll den mot näsborren. Det är viktigt att du lutar huvudet framåt, så att inte blodet rinner ner i halsen.

x2

Förkylningar och influensa
Den klassiska: Häll saften av 1/2 citron i en kopp kokande vatten. Lägg i en sked honung och problemen kommer att lindras.

x3

 

Tandvärk
Tandvärk gör verklig skada och ingen vill ha det. Om du har ett hål, måste du naturligtvis till tandläkaren, men innan det kan du göra det lättare med denna blandning: 1/2 tesked peppar och 1/2 tsk kryddnejliksolja. Blanda ihop och badda den på värkande tanden.

x4

Dela dessa smarta knep med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment