Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Hon har varit död i 500 år! Men vad de hittar i henne? Jag är mållös!


Den lilla Inka flicka som kallas ”Jungfrun” var bara 15 år gammal när hon dog. Hennes frysta, begravda kropp hittades år 1999 på en argentinsk vulkan. Kroppen, som du ser, är perfekt bevarad, men hon dog för omkring 500 år sedan.

Sista gången jag blev chockad av en ”fryst kvinna” berättelse, var när jag hörde om Jean Hilliard, som var helt oskadd efter att kollapsat i snön i sex mystiska timmar. Men jungfruns saga, slutar mycket annorlunda än Jeans …

Här är hur historien går: Den unga flickan var tydligen vald av Inkafolket som ett offer till deras gudar, som barn togs hon till de höga bergstopparna, de matade henne med kokablad på vägen, och gavs sedan en berusande dryck vid begravningsplatsen. När hon var berusad skulle Inkaprästerna döda henne, eller lämna henne att frysa ihjäl.

Nyligen upptäckte forskare kokaklumpar mellan tänderna på henne, vilket tyder på att hon i själva verket var nedsövd när hon dog. Jungfrun hade också en bakteriell infektion som liknar tuberkulos när hon dog. De tror att upptäckten av denna bakterie skulle kunna hjälpa till att bekämpa nya eller kommande sjukdomar. Så även om denna stackars flickan dog för 500 år sedan kan hon hjälpa att bota vissa sjukdomar som drabbar människor i dag. Hur verkligt fascinerande är det här inte?!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment