Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Varje vecka äter han lunch med den hemlösa kvinnan. När hon avslöjar sin stora hemlighet chockas han TOTALT.


Det är jäkligt enkelt att bara välja att inte se när människor runt omkring oss behöver vår hjälp eller mår dåligt. Det kan vara kollegor, familj eller en fullständig främling på gatan. Trots att det kanske krävs så lite som ett leende, en axel att gråta ut mot eller en helt vanlig lunch.

Varje vecka äter Greg Smith lunch med Amy. Amy är hemlös. Att träffas en gång i veckan ger dom båda otroligt mycket, men en dag berättar Amy något som Greg aldrig trodde skulle vara möjligt. Han valde att dela med sig av historien på Facebook och sedan dess har många tusen människor över hela världen valt att dela den vidare.

Det är inte så konstigt: Den här historien är värd att spridas, så att så många som möjligt får chans att ta del av den.

amyjoe

”Möt Amy Joe. Varje tisdag de senaste veckorna har vi träffats vid samma gatuhörn där hon sitter. Inte en enda gång har hon bett mig om pengar, hon ler alltid och säger: ”God morgon sir, ha en fin dag!”

Jag har alltid kostym på jobbet och stoppas ofta på gatan av personer som frågar mig om pengar. Amy Joe har alltid bara varit väldigt trevlig och på grund av hennes härliga personlighet blev vi vänner och äter lunch tillsammans varje tisdag.

Vi spenderar ungefär en timme tillsammans och jag lär mig så mycket av den positiva människan. Förra veckan berättade hon dock något som gjorde mig förvånad. Hon kan inte läsa.

Amy Joe varken röker, dricker eller använder droger. Hon har helt enkelt inte haft någon i sitt liv som lärt henne att läsa. Hon berättade för mig hur svårt det är att hitta ett jobb när man inte kan läsa. Alla pengar hon lyckas samla ihop använder hon till att låna böcker för att lära sig att läsa. Hon prioriterar det framför mat. Det chockade mig totalt!
Bara tanken på att lägga pengar på böcker i stället för mat fick mig att inse hur lyckligt lottad jag är som har en underbar familj som alltid stöttat mig i allt jag valt att göra. Amy Joe har ingen.

Från och med nu äter vi två inte bara lunch tillsammans, jag lär henne också att läsa. Varje vecka tar jag med en bok som vi läser tillsammans under lunchen och som hon sedan tränar att läsa i under resten av veckan.

Jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om Amy Joe eller hylla mig för att jag gör något för de som inte har det lika gott ställt som mig. Jag skriver det här för att det kanske kan inspirera andra att hjälpa en annan människa.”
Det finns många som Amy Joe där ute och andra som behöver hjälp som inte är hungriga och hemlösa. Det kan vara någon i din familj eller bland dina vänner. Att hjälpa kan ibland innebära att bara säga hej och le mot någon. Jag är privilegierad nog att tjäna tillräckligt med pengar så att jag kan hjälpa Amy Joe och det kommer jag att fortsätta med.

Du vet aldrig vad du kan göra för någon förrän du har försökt. Vem är din Amy Joe?!”

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment