Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

5 oväntade hälsofördelar med helt VANLIG LÖK.


Lök är en sådan där ingrediens som är en riktig universallösning i köket – den kan ta smakerna till nya nivåer på så många sätt och är därför en given produkt i de flesta hem. Men visste du att löken också har massor av andra fördelar, som inte alls har med matlagning att göra? Gul lök har mängder av hälsofördelar och den kan fungera både som smärtstillande, virushämmande och bakteriedödande. Jag hade då ingen aning om detta – men tydligen kan den göra underverk och såväl lindra insektsbett som att dämpa en hög feber.

images

1. Insektsbett

Lök är alltså ett bra komplement till värktabletter när du behöver smärtstillande – och en av fördelarna är att den kan lindra svidande insektsbett. Genom att gnugga den mot handen så kommer löken suga ut giftet och förhindra att det kliar.

2. Öronvärk

Ett gammalt klassiskt husmorsknep är att löken faktiskt kan bota öronvärk. Genom att stoppa en bit i örat kommer öronvaxet att mjukna – och dämpa smärtan. Otroligt!

3. Förkylning

Löken kan absorbera bakterier och giftiga ämnen väldigt bra – något som gör att den kan sätta stopp för en kommande förkylning. Lägg en oskalad lök eller en bit som är uppskuren på ett fat och ställ det bredvid dig innan du ska lägga dig för natten. På morgonen kommer du att må mycket bättre!

4. Feber

Det låter knäppt, men ett annat trick med löken är att lägga den i strumporna (!) innan det är dags att sova. Detta hjälper till att dämpa en betungande feber eller influensa och på samma sätt som den botar förkylning så kommer du att må mycket bättre när du vaknar på morgonen.

5. Blodsockernivå

Enligt Mitt Kök innehåller lök proteiner, fibrer, krom, C-vitamin och flavonoider. Genom att äta en bit lök med jämna mellanrum kan det också bidra till att sänka ditt kolesterolvärde – och hålla blodsockernivåerna på en jämn och bra nivå.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment