Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Har du någonsin märkt den lilla öglan på baksidan av din skjorta? Den är inte till för vad du tror den är!


På baksidan av vissa skjortor, där vecket möter oket, råkar det vara en liten ögla. Har du någonsin märkt den? Någonsin undrat varför den är där? Nej?  Den är där av en anledning.

Förr i tiden hade många människor inte en garderob med hyllor och hängare, alla KLÄDER HÄNGDES PÅ KROKAR. Dessa små men användbara små öglor användes för att hänga skjortan, så att den inte skulle bli skrynklig!

Dessa små öglor användes ursprungligen av sjömän, som skulle hänga sina skjortor på fartygets krokar vid byte. Denna detalj användes snart utanför skeppen och på gatorna. Trenden började i USA av Oxford button down skjortor på 1960-talet.

img218

Trenden plockades upp av en rad andra märken och fortsätter fram till idag. Men sedan ankomsten av garderober,  tjänar de inte något annat syfte än som ett dekorativt mönster.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment