Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Detta är inte en vanlig insekt! Ser du en, gå inte nära den. Anledningen? Skrämmande!


”Kissing Bugs” (kyss-insekt) låter som en, söt och oskyldig insekt men de är långt ifrån detta. De är faktiskt blodsugande parasiter som suger blod från djur och människor.

I vissa fall kan de elaka djuren vara dödliga eftersom de är ansvariga för att sprida ”Chagas sjukdom” som påverkar både människor och djur. Chagas var en gång en sällsynt parasitinfektion. Cirka 8 miljoner människor i Mexiko, Central- och Sydamerika har Chagas, medan över 300.000 påverkas av det i USA för närvarande. Många av dem som har det inte är medvetna om de påverkas och att det kan vara dödlig om den inte behandlas.

Det är viktigt att folk känner till symptomen av Chagas sjukdom, som omfattar följande; förvirring, svaghet, diarré, aptitförlust , depression, letargi,  koordinationssvårigheter , kramper eller ryckningar och ökad hjärtfrekvens.

Det finns flera tester du kan vidta om du misstänker att du har drabbats av Chagas sjukdom. Det är viktigt att testas tidigt – så du kan stoppa och behandla innan sjukdomen blir allvarlig.

DELA gärna detta för att påminna folk om skador som orsakats av dessa insekter och Chagas sjukdom. Det finns många av oss som åker på semester i sommar och det är därför viktigt att vara extra försiktig.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment