Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Om du tillsätter det HÄR till din kost, kan det göra UNDERVERK för ditt blodsocker och insulin!


Om du har typ 1 eller 2-diabetes, är det mycket viktigt att kontrollera insulinnivåer, och det kan vara mycket svårt. Alla bör övervaka vad de äter, men diabetiker måste verkligen vara försiktiga eftersom konsekvenserna kan bli ödesdigra.

När blodsockret är alltför högt, kan en diabetiker få huvudvärk, problem med koncentration och se dåligt. Infektioner på huden och tandkött kan ske med högt blodsocker, medan lågt blodsocker orsakar frossa, svettningar, ångest, förvirring och snabb hjärtrytm.

Lyckligtvis finns det huskurer du kan genomföra för att hantera insulinnivåer, samtidigt som du håller blodsockret i schack. Kolla in följande:

1. Kanel. Detta kan göra följande: förbättra insulinkänsligheten, lägre blodsockernivåer, och hjälpa till att kontrollera vikten. Hur kan du ta det? Lägg mald kanel i ditt kaffe på morgonen. Du kan också ha det med havregryn, yoghurt eller keso. Kanelstänger kan också användas för att göra kaneltee.

2. Ginseng. Normaliserat blodsocker kan uppnås med ginseng för dem med diabetes. Det kan förbättra insulinkänsligheten också. I tusentals år i traditionell kinesisk medicin, har Ginseng använts som ett effektiv hälso- och sjukvårdsbistånd.

3. Broccoli. Ämnen i broccoli upphäver skador diabetes kan orsaka på hjärtat. Diabetiker har faktiskt fem gånger större risk att utveckla kardiovaskulära sjukdomar som är kopplade till skadade blodkärl.

4. Salvia. Att dricka salviatee kan hjälpa till att reglera blod och insulinnivåer, samtidigt öka leverfunktionen.

 

5. Grönttee. Polyfenol i grönt te fungerar som en kraftfull antioxidant och hypoglykemisk förening. Det kan bidra till att styra frisättningen av blodsocker och reglerar insulin. En ångande varm kopp precis innan varje måltid är ett bra sätt att få nytta av grönt te.

6. Ärtor. Inte bara kan icke-stärkelserika grönsaker som ärtor tillfredsställa vår aptit, men de kan också stoppa att blodsockret skjuter i höjden.

7. Linfrö. Att få ner sockernivån med 28% sägs vara genom att äta linfrön. De är höga i fiber och kan hjälpa till i matsmältningen, medan de absorberar fett och socker.

8. Brunt ris. Liksom andra fullkornsprodukter, kan råris verkligen hjälpa till att hantera blodsockernivåer eftersom det är hög i fiber och har ett lågt glykemiskt index. Vitt ris å andra sidan har faktiskt blivit kopplat med en ökad risk för diabetes! Brunt ris har också magnesium som reglerar utsöndringen av insulin från bukspottkörteln.

Även för icke-diabetiker, kan du säkert fortfarande få stor nytta av ovanstående.

Dela dessa viktiga hälsoråd med alla dina vänner och familj!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment