Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Forskare varnar folk att denna typ av mjölk kan orsaka cancer! CHOCKERANDE!


Kommer du ihåg att man alltid fick höra att det var viktigt att dricka mjölk när man var liten? Då mjölk var mjölk, kom den från en ko även om du hatade att din mamma tvingade dig att dricka ett glas .


Dessa dagar är mjölk allt annat än enkelt och det finns många olika typer utöver den traditionella ko eller getmjölken på marknaden. Människor dricker nu mandel, hampa, ris, kokos, och sojamjölk. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, oavsett om det är smaken, prisläge, eller hälsofördelar som de tillhandahåller. Emellertid har ingen varit mer kontroversiell än sojamjölk.

Sojamjölk är nummer den mest konsumerade typen av sojabaserad mat. Många laktosintoleranta personer använda det som en mjölkersättning och veganer eftersom de inte vill dricka mjölk som produceras av ett djur, och vissa gillar det eftersom det är låg fetthalt. Även om det finns utan tvekan några näringsmässiga fördelar för sojamjölk, överväger  det negativa det positiva.
Nedan följer ett urval av de skadliga effekter som soja har på kroppen och Dr. Josh Axe berättar om flera punkter i den medföljande videon.

1) Merparten av sojabönor är genetiskt modifierade organismer (GMO) – Enligt statistik som förs av US Department of Agriculture (USDA) om antagande av genetiskt modifierade grödor i Amerika är 94% av sojabönorna genetiskt modifierad . Detta innebär växterna har fått sin DNA förändrat för att göra dem herbicidtolerant så att de kan sprayas med Monsantos Roundup ett bekämpningsmedel som dödar ogräs och inte påverkas av supergiftiga kemikalier.

2) Soja innehåller höga halter av aluminium! Aluminium tros vara en bidragande orsak till många degenerativa hjärnsjukdomar, såsom Parkinsons och Alzheimers, eftersom det ger enorm oxidativ stress på våra kroppar. Den giftiga metallen absorberas och ackumuleras i våra ben, lever, hjärna och njure , vilket negativt påverkar hela vår kropp och nervsystemet . Dessutom har sojabaserad bröstmjölksersättning funnits ha oroväckande höga halter av aluminium och bör undvikas när det är möjligt.

3) Soja innehåller isoflavoner, biologiskt aktiva ämnen som kallas fytoöstrogener som ser ut som östrogen och kan således aktivera östrogenreceptorer i människokroppen.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga video med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment