Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Hon pratar med sin son efter kalaset och gör en FASANSFULL upptäckt!


Kommunicera med ditt barn, är kanske inte alltid lätt.

Det kan visserligen vara mycket svårt ibland. Barn förstår mer än vi tror, men att få dem att uttrycka vissa saker att förmedla något, kan vara svårt för dem. Slutligen hamnar vi i en situation när vi behöva krångla med frågor, som kan göra alla helt galen. Det är viktigt att ditt barn litar på dig. Tack och lov förstod denna mor det.

 

a1

Vanligtvis är problem med kommunikation den största anledningen till att du missar fall av sexuella övergrepp. Man frågar fel frågor.

Det här är en berättelse om en mammas erfarenhet:

”En dag skulle min son på en Halloweenfest hos en kompis. När jag plockade upp honom några timmar senare kunde jag se i hans leende att det hade varit roligt. Precis innan jag åkte därifrån, stod jag i dörren med hans väns far och mormor.

De berättade båda hur bra min son hade uppträtt, det var som musik i mina öron. Tack och lov, inga bråk eller vredesutbrott !

Jag placerade min son i bilen och började köra hem. Men medan vi körde, började jag känna mig osäker, något kändes konstigt.

Då slog det mig. Jag körde till närmaste parkering. Alla tutade på mig, men jag var så distraherad. Jag visste att jag var tvungen att prata med min son, eftersom jag hade gått igenom samma sak som barn.

a2

Flashback: Jag mindes hur jag hade blivit sexuellt utnyttjad av en släktingar när jag var liten. Och jag kommer ihåg de oskyldiga frågor min mamma frågade när hon plockade upp mig från deras hus:

”Har du varit en snäll flicka? Var du artig och ärlig? Betedde dig? ”

Min mamma visste inte:

1. Att släktingen som bodde där hotade mig innan hon kom (och ibland stod han även bakom henne med knutna nävar och hotfull blick medan hon var där)
2. Att frågor, särskilt framför den person som hade misshandel mig förstärkte idén att jag var tvungen att lyda dem som såg efter mig medan hon var borta
3. Att jag trodde att eftersom jag hade svarat ”ja” vid dörren, inte kunde ta tillbaka mitt svar senare .

När föräldrar frågar sina barn om de har uppträtt bra inför andra människor,  känner de ofta tryck att säga ja.

Det är därför jag ville prata med min son på parkeringen. Jag började igen och frågade de rätta frågorna.

a3

Du kan också tänka på att ställa dessa frågor nästa gång dina barn är under någon annans uppsyn. Jag frågade honom privat:

Hade du det bra eller inte?
Vad gjorde du?
Vad var det du tyckte bäst om med kalaset?
Vad var det du tyckte minst bra om?
Kände du dig säker?
Finns det något annat du vill prata om?

Ha dessa frågor i bakhuvudet. Och låt dina barn veta att de kan prata med dig om vad som helst när som helst.

Misstaget som jag gjorde den kvällen är mycket vanligt bland föräldrar. Vi känner att vi har allt under kontroll så länge vi ställer några frågor. Sanningen är att föräldrarna alltid måste fråga -. I rätt tid och rätt plats ”

a4

Tonya GJ Prince från USA är berättaren i denna historia, och är expert på våld i hemmet, och sexuellt våld . Här ber hon föräldrar att lyssna på sina barn, men också att ställa de rätta frågorna. Professionell hjälp är mycket viktigt om det är så att barnen har gått igenom sexuella övergrepp.

DELA det här viktiga budskapet med alla dina vänner och bekanta!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment