Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Rasisten får sig en riktig läxa när han hånar en svart man i baren.


Det här är en berättelse som jag verkligen gillar väldigt mycket och jag har läst den flera gånger genom åren. Jag tror att det är en vandringssägen från början, men den innehåller en så pass viktig poäng att jag bara ville dela den med er.

För det är ju många gånger så att om vi beter oss illa mot en annan människa så biter det oss ofta i svansen i slutändan. I den här historien beter sig en man riktigt rasistiskt och hemskt inne på en bar, men det som händer sedan hade han nog inte riktigt väntat sig.

Jag delar det här med er då jag hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som jag.

En man gick in på en fullsmockad bar. Han tittar runt i baren och får syn på en färgad man som sitter i ena hörnet. Mannen går framtill bardisken, vänder sig om och utropar: ”Jag kommer att bjuda alla här inne på ett glas förutom den svarta killen i hörnet där borta!”

Alla i lokalen jublar över beskedet att de kommer att få dricka gratis och när mannen beställt in den sista ölen höjer den färgade mannen sin tumme och säger ”Tack, kompis!”

Rasisten blir något förvånad över hans reaktion men tänker inte överdrivet mycket på det.

Nästa kväll återvänder den rasistiska mannen till baren och även denna kväll sitter den färgade mannen i hörnet på lokalen. Så mannen går återigen fram till bardisken, vänder sig om och säger: ”Även idag kommer jag att bjuda alla här inne på en gratis öl, förutom den svarta mannen i hörnet!”

Återigen möts han av jubel från människorna i baren som njuter av mannens generositet. När han beställt in den sista ölen vänder sig den färgade mannen om igen, höjer tummen och säger ”Tack, kompis!”

Den rasistiske mannen kliar sig i huvudet och frågar bartendern: ”Varför envisas den där svarta mannen med att tacka mig trots att han är den enda jag inte köper någon öl till?”

”Tjaaa…”, svarar bartendern, ”han äger den här baren”.

Gillade du den här historien lika mycket som jag? Då får du gärna dela den vidare så att fler får chansen att läsa den!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment