Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Ny studie bevisar: Kvinnor är bättre bilförare än män!


En ny studie ifrån brittiska forskare, visar att förare som är kvinnliga kör fortare än manliga förare. Hur sjukt låter inte det?

 

Och lyssna på detta. Risken för att kvinnor ska bryta hastighetenbegränsningarna, är högre.
Och det såg man med att antalet kvinnor var fler, då det var över 17%.
Men det behöver inte betyda att det ena uteslutar det andra.

sdfviosrf

 

För kvinnor kör nämligen säkrare och orsakar färre trafikolyckor, än män. Denna studie kommer nämligen ifrån teknikföretaget In-Car Cleverness, som övervakade över 10 000 av hyrbilarna i Storbritannien under 6 månaders period tid.
Kvinnor lämnade tillbaka bilarna, i princip, helt oskadda till hyrbilsföretagen. Då 84% av bilarna som lämnades in med krossat glass, bucklor, repor eller punkteringar hade körts av män.
Skadorna på bilarna hade dock, inte helt oväntat, ett samband med hög hastighet, kraftiga inbromsningar och snabb acceleration.
Sedan har detta varit en het diskussion och debatterats mycket de senaste åren. Slutsatsen vi kan dra av detta är att man bör hålla hastigheten, vara uppmärksam och använda säkerhetsbältet för att undvika olyckor eller skador på både bil och förare. Var nu försiktiga i trafiken!

 

// Richard Ntege
Blogg: http://www.finest.se/richardntege
Instagram: Callmerichy

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment