Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

WOW 

Hon drack citronvatten varje morgon, och detta hände med kroppen. Resultatet är otroligt!


Citron är en frukt som använts i årtusenden för sina fantastiska egenskaper. De gamla egyptierna använde citron som både potensmedel och febermedicin, och antikens greker och romare använde den för att hålla insekter borta från maten.

Att dricka varmt citronvatten har seglat upp som en av de populäraste hälsotrenderna, på grund av att det både är enkelt och hälsosamt. De goda hälsoeffekterna är många, och nedan presenterar vi 5 av dem.

1. Kan motverka cancer.

Citronen är som ni alla vet väldigt sur, men visste ni även att det sura kan motverka cancer? I syran finns limonoider, kraftfulla flavonoider somforskare upptäckt kan krympa och motverka tumörer, speciellt vid bröstcancer.

shutterstock_377190859

Shutterstock

2. Immunförsvaret stärks

Frukten är rik på både C- och A-vitamin, folat, järn och bioflavonoider som förstärker vitaminets effekt. Den är så rik på C-vitamin, att 66% av det dagliga intaget återfinns i en citron.

3. Kolesterolvärdet sänks

Studier visar att citronskalet, som innehåller pektin, kan sänka kolesterolvärdet. Istället för att riva ned skal i ditt morgonvatten, kan man smula det över sallad, yoghurt eller annan mat.

shutterstock_377438101

Shutterstock

4. Blodsockret sänks

Sur mat som citron och vinäger har visat sig vara bra för att hålla blodsockernivån i schack. Detta beror på att sur mat får magsäcken att tömma sig långsammare, och därmed ger en jämnare och långsammare höjning av blodsockret.

5. Simulerar reningssystemet i kroppen

Sur mat, liksom besk, anses kunna stimulera enzymproduktion och hjälpa framförallt njurarna att fungera bättre. Frukten anses också kunna motverka sjukdomar som njursten och gikt.

shutterstock_377367913

Shutterstock

Använd saften från en halv citron i rumstempererat vatten (kallt vatten är sämre för matsmältningen) för att ta del av dessa hälsofördelar. Kom dock ihåg att citronsyra är väldigt surt, och fräter därför på tänderna. Var därför noga med att ta hand om tänderna också, och vänta en halvtimme innan du borstar dem.

Är detta något du skulle tänka dig börja göra, eller kanske redan gör? Dela gärna med dig av dina resultat på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment