Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Nyheter 

Experter jämför mensvärk med något du aldrig kunnat ana!


Nu har forskare kommit fram till vad smärtan vissa kan känna under mensvärk kan jämföras med.

I en artikel om bristen på forskning kring smärtsamma perioder, talade Quartz till en expert som kom fram till att mensvärk kan upplevas som att få en hjärtattack, skriver Quartz.

Enligt John Guillebaud, professor från University College London, är det helt möjligt för mensvärk att vara lika smärtsamt som en hjärtattack. Anledning till varför det inte forskas om hur man ska behandla mensvärk menar Gullebaud det beror på att läkarna inte tar smärtorna på allvar.

Läkarna underskattar smärtan

När han talade till Quartz sa han: Jag tror att det händer när både män och kvinnor är läkare. Å ena sidan har män inte drabbas av smärtorna och underskattar hur ont det gör eller kan göra för vissa kvinnor.

“Men jag tror att kvinnliga läkare kan vara oförstående om de själva inte upplever smärtan eller tycker att ”kan jag leva med det, kan de också leva med det”,

Dysmenorré är den medicinska termen som drabbar en av fem kvinnor enligt American Acedemy of Famy Physicians. Eftersom det bara påverkar kvinnor, säger Guillebaud att problemet inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment