Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Om dina njurar är i fara så kommer din kropp att säga dig det HÄR!


Njurarna, som ligger på baksidan av buken, är avgörande för den mänskliga kroppen och är ansvarig för många processer. Avgiftning och rengöring av systemet är deras huvudfunktion, de filtrerar blod och producerar urin.

Njurarna avlägsnar överskotts avfall och vätska från kroppen, balanserar elektrolyter, reglerar blodtrycket, ökar antalet röda blodkroppar, och stödjer benhälsan. I korthet, de är kritiska för att hålla dig vid liv.

När deras funktion äventyras, är hela kroppen utsatt för stor risk. Därför är det viktigt att veta hur man känner igen symtomen på njursjukdom. Nedan har en lista med 8 symptom som tyder på att njurarnas funktion är i fara:

 1. Utmattning

Friska njurar producerar erytropoietin, ett hormon som ökar antalet röda blodkroppar. Ett lågt antal röda blodkroppar leder till trötthet samt problem med muskler och hjärnan. Samma tecken kan tillskrivas vid anemi.

 1. Smärta

Smärta i området som omger njurarna är ett typisk tecken på njursten eller urinvägsinfektion.

 1. Dålig koncentration och omtöcknad

Både njursvikt och svår anemi leder till en otillräcklig tillförse av syre till hjärnan, vilket leder till dålig koncentration, minnesproblem, och yrsel.

 1. Metallsmak i munnen

Ansamling av avfall i blodet ändrar smaken av mat och orsakar dålig andedräkt. Metallsmak i munnen och dålig aptit är en av de stora tecken på en njurskada.

 1. Hudutslag

Ansamling av avfall är direkt kopplat till hudutslag och klåda. Avfallet ackumuleras i blodet, torkar ut huden och den blir irriterad. Krämer och lotioner kan inte lösa detta, eftersom orsaken är intern och behöver en annan metod.

 1. Andnöd

Lågt antal röda celler, som orsakas av giftig uppbyggd i lungorna, minskar mängden syre i kroppen, vilket leder till andnöd. Detta tecken är ofta förknippat med njurskada.

 1. Svullnad

Om njurfunktionen är nedsatt, så hålls överflödig vätska instängd i kroppen och det leda till svullnad, särskilt i ansikte, armar och ben och leder.

 1. FÖRÄNDRINGAR i urinen

De vanligaste tecknen inkluderar:

 • Problem att urinera
 • Tryck under urinering
 • Behov att urinera under natten
 • Skummande urin
 • Blek färg, täta urinträngningar, och stora mängder
 • Mörk urin, mindre frekvent urinering och urinering i små mängder

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment