Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Kvinnan brukade gå till solariet varje vecka. Men se det HEMSKA resultatet!


Ashley Trenner gillade verkligen att sola. Eftersom hon bodde i staten Washington i USA, var det med hjälp av ett solarium det enda sättet att hålla ett mörkare hudton 365 dagar om året. Hennes farliga vana började i gymnasiet, och med åren växte det till en fullt utvecklad besatthet. Enligt Skin Cancer Foundation, ökar UV-ljus frisättning av må-bra-kemikalier som genererar känslor av välbefinnande, vilket kan leda till missbruk. Ashleys beroende växte av endorfinerna som frigjordes, och hon kände helt enkelt att hon såg bättre ut när hon var solbränd.

Trots vädjanden från sin mamma att sluta sola , trodde Ashley att hon var immun mot faror. Hon ignorerade irritationen hon kände. Så småningom blev det för smärtsamt att ignorera, så hon bokade en tid hos en hudläkare.

Vad som hände sedan är något alla borde se. Det kan allvarligt rädda ett liv.

Ashley Trenner växte upp i staten Washington. Det trista, regniga klimatet gör det inte enkelt att hålla en året-runt solbränna.

Ashley var alltid vacker och smal – men hennes ljusa hy var något hon inte gillade . Så, i 15 år, besökte hon solarier flera gånger i veckan.

 

Ashley var utåtriktad , godhjärtad, och hade många vänner som älskade henne. Men liksom många tonåringar och unga kvinnor,  led hon också av låg självkänsla och skev kroppsuppfattning.

Men allteftersom tiden gick, blev Ashley beroende av UV-strålar och omedelbar tillfredsställelse av att se hennes mörka hudton.

 

När hon var i 20-årsåldern, bad hennes mamma henne att sluta sola . ”Jag trodde jag var oövervinnerlig och aldrig skulle få hudcancer,” skrev Ashley på sin blogg.

Vid 33 års ålder, fick hon diagnosen melanom.

Tumörer och lymfkörtlar avlägsnades, och i tre år förblev hon cancerfri. Men i november 2009, märkte Ashley en svart och blå knöl på hennes högra höft. Melanomen kom tillbaka, och denna gång såg det inte bra ut.

 

På sin dödsbädd avslöjade Ashley hennes sista önskan: ”Om det finns en människas liv jag kan påverka, så är det en vacker gåva jag kan ge till någon.”

Den 15 mars 2013 gick Ashley bort efter en sjuårig kamp med melanom.

Drivna av Ashleys berättelse, har staterna Oregon och Washington båda skapat nya lagar för högre regler för användning av solarier. På ettårsdagen av hennes död, skrev hundratals studenter under en petition, att aldrig använda ett solarium.

Ashleys berättelse är något alla borde se, eftersom det bokstavligen kan rädda ett liv. Vänligen dela detta med dina vänner på Facebook, och sprid det.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment