Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

WOW 

Ny forskning: Kvinnor använder mer av hjärnan och måste därför sova längre!


Har du någonsin grälat med din flickvän om vem som kommer att stiga upp först, för att göra kaffe eller ta hand om barn, till exempel?

Jag tror att detta är en ganska vanlig diskussion i många hem. Många, både män och kvinnor, gillar att ligga i sängen så länge som möjligt. Då är det tröttsamt att vara den som måste krypa ur sängen först.
Men nu behöver ni inte diskutera vidare, tack vare ny forskning. Här är goda nyheter för alla kvinnor som gillar att sova sent!

Sömnprofessor Jim Horne, vid Loughborough University, har slagit fast att kvinnor ska sova mer än män.

Orsaken ligger i hjärnan.– Ju mer komplex hjärnan är, desto mer sömn behöver du. Kvinnor tenderar att göra flera saker samtidigt och är mer flexibla. De sysselsätter helt enkelt större del av deras hjärnor än män. Därför måste de också sova mer, säger Horne.

Det är tydligt: kvinnor använder hjärnan mer än män. Kvinnor gör fler saker än män. Därför måste deras hjärnor ha mer tid att återhämta sig.

Hornes studie visar också att sömnbrist drabbar kvinnor starkare än män. Kvinnor som sover dåligt är mer benägna att bli fientliga, arga och deprimerade.

– Däremot kunde vi inte göra samma länk mellan män och dessa känslor beroende på sömnlöshet, säger Horne.

Så kära kvinna: Sov länge – med gott samvete! Och se till att dela denna information med någon som skulle dra nytta av det!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment