Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Monsterbilen från Mercedes är snart verklighet – insidan kommer få dig att dregla!


Snart finns framtidens lyxåk förhoppningsvis i verkligheten! På pågående Monterrey Car Week visade Mercedes sin senaste konceptbil – som ser ut att kunna bli verklighet, med produktionsstart redan år 2017! Inte nog med att Vision Mercedes-Mayback 6 är oerhört snygg och väldesignad – insidan kommer att få vilken bilfantast som helst att dregla! 

Under en längre period har biljätten Mercedes retat media med att de har något riktigt spännande på lut, och efter att ha sett bilderna på deras nya konceptbil förstår man vad det handlar om! Bilen är nästan hela sex meter lång, med en stor och stilren grill, lång huv och måsvingedörrar (!).

Men designen är egentligen inte helt nypåkommen, enligt Mercedes själva är den inspirerad av bilar från tidigt 1900-tal, vilket har resulterat i en lång motorhuv och en ganska båtlik akterdel.

Inne i kupén har man dock satsat på en stilren och ”flytande” design, som har fått namnet ”360° lounge”. Det innebär också att kupéns design saknar helt raka eller störande hörn och väck. Instrumentbrädan fortsätter ut över dörrsidorna och in bakom stolarna.

En bil med rejäl effekt

Det här låter måhända som en annons, men så är inte fallet. Vi på redaktionen blev lyriska och häpnade över Mercedes senaste prototyp, och under huven har de minst sagt lika mycket att stoltsera med! Bilen som visades upp har nämligen en elektrisk drivlina med hela fyra motorer. Enligt Mercedes själva har varje motor varsitt hjul att sätta fart på och systemeffekten ska ligga på nära 750 hästkrafter (!). Det vill säga att det bara kräver cirka fyra sekunder att gå från 0 – 100 km/h. Räckvidden ska ligga ”över 50 mil” och när energin börjar tryta ska man man tack vare ett nytt laddsystem (på 350 kWh) kunna få 10 mil på endast fem minuters laddning.

Maybach som eget märke skrotades för att sedan återupplivas som ett dottermärke för ett par år sedan. Huruvida det blir verklighet för bilen eller inte återstår att se, men som det är idag florerar det rykten om att bilen faktiskt kommer att bli av, med produktionsstart redan nästa år. Det hela skulle innebära att Mercedes är ett steg tillbaka mot att kunna erbjuda sina kunder superexklusiva Maybach-bilar!
Se bilderna själv nedan och häpna!

#1 En bil som heter duga!

#2 Förhoppningsvis blir den verklighet redan nästa år!

#3 Måsvingedörrar är ett måste!

#4 Vilken färg hade du velat ha den i?

#5 Insidan ser ut att vara hämtad från framtiden!

#6 Än så länge har inget pris utannonserats, men det lär svida för plånboken!

#7 Stilren och mjuk insida – helt utan kanter!

#8 0 – 100 km/h på bara fyra sekunder!

#9 Stor grill och det klassiska Mercedes-märket går att skymta på huven!

#10 Vem hade inte velat ha en sån här?

Uppskattade du artikeln? Dela gärna med dina bilentusiastiska vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment