Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Hans pappa har tappat minnet av Alzheimers – titta vad hans far gör när han börjar sjunga!


Simon McDermotts 79-åriga pappa, Ted, lider av Alzheimers sjukdom, vilket har skapat stora problem i hans minne. Han diagnostiserades 76-åring år 2013 och sedan dess har det gått ganska hastigt utför. Men vad Simon gör för att få sin pappa ”tillbaka” är oerhört fint – och smart!

Ted har arbetat som underhållare och sångare i princip under hela sitt vuxna liv. Han har ofta varit på resande fot runt om i Storbritannien för att underhålla britterna. Dessvärre har minnet börjat att svikta rejält på grund av Alzheimers sjukdom, vilket också har lett till att han idag till och med svårt för att komma ihåg sin egen familj.

Men när Simon åker runt i sin bil med sin far i passagerarsätet och plötsligt sätter igång radion förändras allt, och han får för en kort stund sin pappa ”tillbaka” till verkligheten!

Klippet har blivit viralt och berört miljoner runt om i världen, och när man ser det förstår man varför!

Tack vare klippet har dessutom Simon McDermott lyckats att samla in tusentals kronor till Alzheimer’s Society, och uppmuntrar samtidigt alla som berörs av videon eller känner någon nära med samma diagnos att donera en summa – stor eller liten. Motsvarande förening i Sverige till Alzheimer’s Society är Demensfonden, där du kan hjälpa till på flera sätt – bland annat via donationer!

Men nu, njut av videon nedan!

Berörde klippet dig, precis som oss på redaktionen? Dela gärna med dina vänner på Facebook så klippet når ut till fler!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment