Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Johan la ut sin bil på Blocket. När vi ser annonstexten bryter vi fullständigt ihop!


Johan från Umeå säljer sin Alfa Romeo 159 på Blocket. Vi är däremot tveksamma om bilen kommer bli såld med tanke på annonstexten. En sak som vi är säkra på är att den kommer ge dig ett gott skratt!

Den här bilen verkar vara något av ett så kallat måndagsexemplar. Om man läser annonstexten så verkar den ha vållat Johan en hel del problem under det senaste året.

Hans extremt ärliga annons gör inte alls så man blir sugen på att köpa bilen, däremot så blir det bara roligare och roligare ju längre man läser.

Här är en bild på annonsen, är den svårläst så har vi skrivit annonsen nedanför bilden med styckeindelning.

Texten från annonsen

”Snygg och välutrustad Italienare, ser ut som ett riktigt kap vid en visuell kontroll. Men tyvärr så är det ju så som de säger, att det är insidan som räknas. Där är det lite sämre ställt.

Jag har ägt bilen i lite mindre än två år, ungefär halva tiden har jag brukat den som bil, den andra delen har jag använt den som ett tveeggat verktyg skulle man kunna säga.

Den ena sidan kan man använda till att ge mekaniker blodiga fingrar och vredesutbrott, den andra sidan kan man med fördel använda som spade för att gräva djupa hål i sin privatekonomi.

Som verktyg anser jag att den håller en mycket hög kvalitet, som bil inte riktigt lika bra.

Exempel på saker som jag har bytt är kamrem, det är värt att nämna eftersom det kräver att man lyfter ur motorn till en kostnad av 16500 kronor. Hjullagren fram är nya, vinterdäcken på snygga 17 originalfälgar är nya (dubbade Nokian).

Ett styrdon till xenonljusen är nytt (dyrt såklart). Två spridare, en kamaxellägesgivare samt en map-sensor är nya. Dessa delar är ju bara standardprylar från tillverkare som tex Bosch, därför kostar nog inte dessa delar sammanräknat mer än 12-13000 kronor.

Värre var det när generatorn havererade, kommer inte ihåg exakt vad en ny kostade, men tror att Mekonomen ville ha runt 9500 kronor. Vid det här laget var min ekonomi ansträngd så jag bestämde mig för att byta den själv.

Hur tror ni att det gick? Trots att det var trångt så fick jag till sist lös generatorn, den gick dock inte att få ut ur motorrummet efterson resten av bilen är byggd runt generatorn.

Slutade på verkstad där man fick ta den nedåt efter att ha tömt hela ac-systemet på köldmedium och demonterat ac-kompressorn. Så det blev en ac-service samtidigt och ytterligare ett hål i plånboken.

Det här är bara några saker, tror att den har kostat mellan 40 och 50000 kronor i service och underhåll under drygt ett år och drygt 1000 körda mil.

Så är den i toppskick nu då? Svar nej. Motorlampan började lysa och bilen gick sämre och sämre. En felkodsavläsning säger att spridare 1 är trasig och att partikelfiltret är igensatt.

Dom som begriper sig på bilar (inte Alfor för dom begriper sig ingen på) säger att felen troligen hör ihop, men att båda sakerna kommer att måste bytas. Dom har säkert rätt, jag har ingen lust att försöka laga den, jag vet att om jag gör det så pajar något annat inom dom närmsta 10 milen, det är liksom ingen mening.

Jag har köpt en ny bil av ett annat märke. Jag anser inte att bilen är värd en enda krona, däremot så vet jag att världen är full av optimister (jag var en av dom fram tills för drygt ett år sen), därför tror jag att jag kan få en slant för den ändå.

Jag vill att du som köper bilen betalar iaf 40000 kronor. Kan du inte betala den summan så har du inte råd att köra den ändå.

Just det! Måste ju skriva något positivt också, annars blir jag ju aldrig av med den. Den är svensksåld. Det betyder ju som alla vet egentligen inte ett skit. Trots det har ordet svensksåld fått en positiv klang i folkmun. Något.”

Det går inte att sticka under stolen med att Johan har haft ett elände med bilen. Jag kan verkligen relatera till det här med min egna bil.. När man lagat en grej så går nästa grej sönder, sen försöker man komma undan billigt och laga den själv så blir det dyrare än det skulle bli om man lät någon annan göra det från första början.

Dela gärna artikeln med dina vänner så de också kan få sig ett gott skratt! :-)

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment