Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Den här tjejen lever i en plasthink! Tillståndet är fortfarande ett mysterium!


Vissa sjukdomar är mycket sällsynta, som den här. I många fall med sällsynta sjukdomar finns det inget botemedel, och när familjer drabbas av sjukdom måste de anpassa sina vanor så att personen med sjukdomen kan leva ett normalt liv. Ibland så händer det att de som drabbas av denna sjukdom är från fattiga länder, det var något som hände Rahma Haruna, en nigeriansk flicka på 19 år som tvingades leva, sedan 6 månaders ålder i en plasthink .

Hon är en glad flicka, men hon föddes med sällsynt tillstånd som gör henne annorlunda. Hennes kropp upphörde att utvecklas från att hon var sex månader.
1

”Allt började när hon skulle lära sig att gå. Hon hade alltid en feber och magont. Hon kunde inte röra sig. ”

2

Familjen involverar henne i alla dagliga aktiviteter. Hon får transporteras runt.

4

En förklaring till sjukdomen har ännu inte hittats, men familjen besöker sjukhuset ofta för att se om de kan hitta svar eller ett botemedel för sjukdomen.

5

Fadern sålde allt han ägde för att betala för allt hans dotter behöver.

6

I landet är det en vanlig uppfattning att dessa sjukdomar orsakas av onda andar, men lyckligtvis låter inte denna familj hindra dem från att ta hand om sin dotter.

fai1

Trots de dagliga utmaningar som måste övervinnas är Rahma en tjej full av hopp och drömmar, med stora planer på att öppna sin egen butik – hon ler alltid .

DELA gärna denna inspirerande berättelse med dina vänner på Facebook!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment