Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

2-åringen dog när han åt den populära frukten! Nu varnas föräldrar att ge barn det här!


Det borde ha varit en trevlig familjeutflykt till restaurangen Pizza Hut. Men för föräldrarna Abigail Wilson och David Jenkin, som kommer från den brittiska staden Hartlepool, förvandlades dagen till en mardröm

Deras son, Jakob 2 år, dog efter att ha blivit kvävd av en vindruva.

Olyckan som hände för ett år sedan gjorde livet för Jakobs Jenkins alltför kort. Barnet fördes till sjukhus, men det var inte möjligt att rädda hans liv. Han dog fem dagar efter att druvan fastnat i halsen.

jacob

Familj och vänner samlades runt honom på sjukhuset. Efter händelsen, la mamman ut ett hjärtskärande inlägg på internet där hon säger att hennes son har ”fått sina änglavingar .”

Jacobs död är oerhört tråkigt, men tyvärr inte ovanlig. Druvor kan vara mycket farliga för små barn – något som inte alla föräldrar är medvetna om. Deras form och storlek gör att de kan fastna i halsen och gör så att barnets andningsväg blir spärrad.
Man bör därför aldrig ge småbarn druvor utan att dela dem först.

12108277_558969794261955_2103985307052083477_n

Men det är inte bara druvor som kan fastna i halsen. Andra saker att undvika att ge till sina barn (utan att dela upp först) är:

Köttbullar
Torkade aprikoser
Stora bitar korv
Körsbär
Morotsskivor (strimla dem i stället)

Man bör aldrig låta barnet äta under en bil eller cykeltur.

Du kan redan vara medveten om detta, men det finns fortfarande människor som inte har tänkt på hur farliga druvor kan vara. Vänligen dela det här inlägget till andra föräldrar, det kan kanske rädda ett liv!

Vila i frid, lilla Jacob.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment