Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

5 tecken på att din partner inte har någon respekt för dig


Hur ser man skillnad på en dålig period i ett förhållande och ett förhållande som helt enkelt inte fungerar? Allt kan ha verkat bra i början men efter ett tag visas alltid någons rätta färger.

När saker glider iväg från vad du vill, håll utkik efter dessa varningstecken som tyder på brist på respekt. Delge din partner dina funderingar och behov. Ta kontakt med dem på ett respektfullt och tålmodigt sätt (även om de inte gör det).

Om din partner ständigt är respektlös och inte gör någon ansträngning för att ändra på sig till det bättre så borde du fundera på att ta dig därifrån. Du förtjänar någon som bryr sig, någon som stöttar dig och respekterar dig. Respekt är en hörnsten för medkänsla och kärlek och utan det kan inte positivitet frodas.

De måste alltid ha allt på sitt sätt

Kompromisser är ett avgörande element i alla sorters förhållanden, särskilt i romantiska. Kompromisser kräver förståelse och respekt. Om de inte kan kännas vid dina behov så visar det precis hur mycket de respekterar dig. Uppmärksamma dem på dina känslor och på vad de gör.

Din partner anstränger sig inte för att vara snäll

Med hjälp av kärlek och respekt så kan till och med de tuffaste sanningar uttryckas på ett snällt och produktivt sätt. Om din partner inte alls anstränger sig för att vara stöttande och snäll så visar det precis hur mycket de älskar dig. Om någon verkligen älskar en annan person så försöker de på ett uppriktigt sätt få den andra personen att må bra och behandlar den med medkänsla.

De är respektlösa mot dina vänner eller familj

De andra människorna i ditt liv finns där av en orsak eller för att de är din familj. Dessa människor är kärnan i ditt liv och är ditt stöd. Din partner borde försöka interagera med dem eftersom de är en del av ditt liv. De måste inte vara bästa vänner med alla du gillar, men att vara respektlös mot dem är samma sak som att vara respektlös mot dig.

Din partner är väldigt kritisk mot dig och dömer dig

Ingenting är tillräckligt bra och de uppskattar eller uppmärksammar inte dina ansträngningar. De drar ständigt upp misstag eller brister och varken förlåter eller glömmer. Sådant beteende leder inte mot ett produktivt och långvarigt förhållande. Det är ok att de blir arga eftersom man begår misstag ibland, eller om de uppmärksammar något du hade kunnat göra bättre, men det ska göras i ett förbättringssyfte, inte för att förnedra dig.

De vägrar att lyssna

När du pratar, lyssnar de till vad du har att saga? Deltar de i konversationen genom att lägga till deras egna perspektiv och tankar? Eller väntar de bara på att konversationen ska ta slut så de kan göra något annat eller prata om sina intressen? Att vara öppen och närvarande med vår partner är en av de bästa gåvor vi kan ge bort. Om de ständigt vägrar göra det så betyder det utan tvekan att de inte älskar och respekterar dig på riktigt.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment