Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Var på kroppen du lägger på dig mest kommer att ge dig ett tips på hur du kan fixa det!

Har du någonsin undrar varför du fortfarande lägger på dig även om du har utövat ansträngande bantning och träning?

Tja, det är eftersom du har gjort det fel.

Svaret ligger på vilken typ av fetma du arbetar med. Okänt för många, finns det olika typer av fetma och det finns särskilda sätt att bli av med det.

Här finns sex typer av fetma och tips om hur man specifikt bli av med ditt oönskade kroppsfett.

Vilken grupp tillhör du?

# 1. Fetma på grund av mat

Känd som den vanligaste typen av övervikt i världen, är övervikt av livsmedel på grund av för stort intag av socker och mat. Genom att minska ditt intag av mat och motionera minst 30 minuter om dagen, kan du enkelt bekämpa denna typ av fetma.

# 2. Fetma av ”nervös mage”

Denna typ av fetma åstadkommes genom depression, stress och ångest. Personer som lider av fetma av ”nervös mage” konsumerar ofta godis som choklad när de utsätts för stress. Det är viktigt att lindra stress och undvika frekvent intag av godis för att bli av med överskottsfetter.

# 3. Fetma på grund av gluten

Människor som lider av glutenfetma är främst kvinnor i tonåren, med hormonell obalans, eller kvinnor i klimakteriet. För att bekämpa denna typ av fetma, måste du undvika rökning och alkoholkonsumtion. Drabbade individer måste träna med vikter.

# 4. Aterogen metabolisk fetma

Personer med denna typ av fetma ackumuleras vanligen fett i buken och har svårt att andas. Du måste minska alkoholkonsumtionen för att bekämpa denna typ av fetma.

# 5. Fetma till följd av venösa cirkulationen

Betraktas som en genetiskt nedärvd fetma, denna typ av fetma uppträder vanligen hos personer med svullna ben eller gravida kvinnor. De med denna typ av fetma måste träna bort den.

# 6. Fetma av inaktivitet

Fetma av inaktivitet påverkar delar av kroppen som tidigare var aktiva, till exempel människor som brukade träna men är nu för närvarande är inaktiva. För att eliminera denna typ av fett, måste man reglera sin diet.

Så vilken typ av fetma påverkar dig?
Glöm inte att dela denna historia med din familj och vänner för att hjälpa dem att bekämpa fetma.

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment