Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Allmänt 

Det finns ett nytt virus som sprids fort. Det kan vara dödligt och det som viruset gör med bebisar är skrämmande.


De senaste månaderna har det rapporterats om en av de kanske mest skrämmande nyheter jag någonsin har sett. Det finns en ny sjukdom som sprider skräck där den drar fram. Viruset kallas för Zika, mödrar som är infekterade av detta viruset föder ofta barn som lider av obotlig mikrocefali, vilket i stora drag innebär att dessa barn får förkrympta hjärnor. De flesta av dessa barn kommer därför att kräva extra vård hela sitt liv.

Det enda som vi vet med säkerhet är att viruset sprids av myggor.

virus.01

Symptomen för mödrar inkluderar huvudvärk, hudutslag, feber och ledvärk.

Med tanke på hur allvarlig sjukdomen är, så ger till exempel den brasilianska regeringen rådet, att kvinnor bör avvakta med att bli gravida tills detta utbrottet är under kontroll.

virus.02

De kvinnor som redan är gravida, får rådet att täcka över så mycket av deras hud som möjligt och att använda myggmedel ofta. De gravida kvinnor som är i sin tredje trimester löper störst risk.

Sedan oktober 2015 så har denna infektionen påträffats i Colombia, El Salvador, Guatemala, Mexiko, Paraguay, Panama, Surinam, Venezuela och Brasilien. Nu är den även på amerikansk mark i Puerto Rico och fortsätter att spridas.

virus.03

Så om du planerar att resa till något av de drabbade områdena, se till att du är mycket försiktig, särskilt om du är gravid eller planerar att starta en familj inom en snar framtid. 

DELA detta med alla du känner!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment