Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Nyheter 

Brukar du äta bananer med bruna prickar? Detta är vad som händer i kroppen då!


Bananer är en söt frukt som vi alla uppskattar. Den är lämplig att baka med, göra desserter och samtidigt kanonbra som mellanmål.

Detta är vad som händer i kroppen om man äter 2 brunprickiga bananer per dag.

1. MOTARBETAR STRESS

Bananers B-vitaminer är ett tufft vapen mot stress och här är de gula och bruna frukterna perfekta på grund av sin hög halt av B-vitaminer.

2. MOTVERKAR ASTMA

Man bör ge bananer till dagisbarn dagligen. Förutom att de är nyttiga och laddade med vitaminer har forskare också funnit att barn som äter en banan om dagen har 34% mindre risk att drabbas av astma.

3. LINDRAR PMS-SYMPTOM.

Bananens höga nivåer av vitamin B6 och järn kan bidra till lindrad klassiska PMS-symtom och humörstörningar. Så ta en banan nästa gång du är i en dålig stämning på grund av PMS.

4. DU FÅR EN ENERGIKICK.

Vill du ha snabb energi så är banan svaret. Eftersom den innehåller tre naturliga sockerarter och massor av fibrer. Forskning visar att två bananer ger tillräckligt med energi för ett träningspass motsvarande 90 minuter.

5. DE ÄR BRA FÖR MAGEN

Lider du av förstoppning och diarré bör du äta bananer. Det höga fiberinnehållet i bananer bidrar till att förbättra tarmrörelserna och vid diarré kan bananer hjälpa till att återställa elektrolytnivåerna, särskilt av kalium.

6. HJÄLPER MOT DEPRESSION.

Forskning visar att bananer kan hjälpa dig att övervinna depressiva syndrom eftersom de innehåller massor av aminosyran tryptofan, ett ämne som kroppen omvandlar till serotonin, som även kallas för kroppens glädjehormon.

7. BRA FÖR BLODET.

Har du järn- eller blodbrist? Då är bananer ett perfekt komplement till dig. Kroppen behöver järn för att producera röda blodkroppar och hemoglobin. Ät mer bananer så stimulerar du blodtillförseln i kroppen.

8. MOTVERKAR HÖGT BLODTRYCK.

Kalium brukar rekommenderas vid högt blodtryck och bananer innehåller mycket kalium vilket skyddar hjärtat och har en kärlutvidgande effekt. Bananer innehåller också lite salt vilket bidrar till att minska högt blodtryck.

Dela gärna med dig av listan om du tycker att fler borde känna till detta!

Kommentera på Facebook


Loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment